2013. április 28., vasárnap

Például



Mostanság a dinamikus és statikus gyakorlatok váltogatásával játszok: érdekes élményeket ad, próbáljátok ki.


Például:

Lengyelboksz a zsákon, de olyan erővel és gyorsasággal pörgetve, hogy a zsák ne tudjon "visszajönni" 45 fokból. Magyarul sorozod, mint az állat, ezt 1 percig, utána szépen beleállsz mabuba.

Teljesen vízszintes comb, itt most nincs kamu, másfél perc az egész, de atom szabályosan. A másfél perc leteltével pedig már ütöd is a zsákot újra....
1 perc zsák + 1,5 perc mabu = 1 kör 
-> 5 kör már egészen le tud izzasztani, 10 volt eddig a maximum, amikor még rendesen tudtam csinálni a lengyelbokszot.


Vagy:

Négyütemű fekvőtámasz, szintén pörgetve, 1 percen keresztül, 25 darabnál kevesebbet nem illik....
Utána hanyatt vágódás, nyújtott(!), összezárt lábak 45 fokos szögben felemelve, és tartva 1 percig, majd azonnal megfordulok, statikus, mondhatni plank tartás alkartámasszal, szintén 1 percen keresztül. Majd rögtön felugrok, és jöhet a négyütemű ismét.


A lényeg, hogy egy nagyon húzós, nagyon megpörgetett gyakorlat után úgy "pihenek", hogy közben kőkeményen dolgozik pár izom. Igazi mazochista dolog ez, mert pl. hídtartásnál, amikor már remeg az egész törzsem, és égnek a hasizmaim, szinte imádkozok, hogy had álljak már fel, és kezdjem a négyüteműt, viszont mihelyt azt elkezdem, visszavágyok inkább a statikus tartásba... :)

Főleg a sandához nagyon jó ez a fajta edzés, a bunyóban jól jön, ha az ember tud váltani a brutális hajtás és a lazább mozgás között, gyorsan tudja rendezni a légzését. 

A hasam meg alakul, 10 nap múlva lesz fotó róla, ha akarjátok. Ja, ha nem, akkor is. Majd becsukjátok a szemeteket.

1 megjegyzés:

  1. "képes 3 órát utazni, és egész este kint üldögélni a Gellérthegyen vagy a Tabánban, mert tudja, hogy arrafelé szoktam edzeni, és aki fejből idézi szó szerint az írásaimat, eredményeimet"

    Ahhá, szóval pl, erre célzott a Jiao Lian, amikor azt mondta, hogy odakeveredhetnek nem kívánatos arcok is... Basszus, annyira naív vagyok, pedig igazi veterán internetes vagyok oO

    VálaszTörlés