2013. május 3., péntek

"Mi kell neked?"



"Extrém sportok, kungfu, művészet.... nagyon szárnyalsz! Hát én ehhez képest elég unalmasan élek.  De innen lentről figyelnélek és támogatnálak."

Nem jó.

Olyan kell, aki utolér.
Olyan kell, aki velem repül.
Aki akár le is hagy. Másban pedig én hagyom le őt: motiváljuk egymást.
Aki nem elvesz, hanem ad, tudunk egymásból táplálkozni, de sosem szívjuk el a másik energiáját, mert magunknak is van.
Nem rajongói és csodálói vagyunk egymásnak, hanem elismerői, nem a másik életét és ötleteit tesszük magunkévá, hanem hozzuk a saját terveinket, céljainkat, álmainkat,  s a közös életünk így végtelenül gazdag lesz, mert két egész egyesül.
A férfi legyen Férfi: határozott, magabiztos, erős, hogy a nő is Nő lehessen mellette. A legbelevalóbb, legkeményebb vadmacskának is szüksége van arra, hogy néha visszahúzhassa a körmeit, és doromboló kismacska lehessen. De ehhez az kell, hogy biztonságban érezze magát Őmellette, aki elég erős annyira, hogy kezelni tudja a szeszélyes, büszke vadmacskát. Fizikai erő nélkül.
Különben a macska csak kipróbálja, lehet-e vele játszani: mint egy fonalgombolyaggal, majd unatkozva látja, hogy nincs kihívás, és otthagyja. De a legkeményebb Férfi is lehet olykor gyenge, vagy vigasztalásra szoruló: van bátorsága ahhoz is, hogy ezt kimutassa. És akkor a vadmacska lesz az, aki megvédi őt, erőt ad neki, hozzásimul: nem hagyja el a legnehezebb időkben sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése