2014. augusztus 14., csütörtök

Ami felébreszt



Azon gondolkodom, vajon mi a legjobb motiváció.
A legegyszerűbb, legerősebb, legspontánabb. 

Mert ott vannak a hosszútávú, nagy tervek: szépek, nagyon fontosak, s mindent összevetve ezekért küzdünk, de messze vannak, s lassan haladunk, hát van, hogy egyszerűen nem elég erősek. Ahhoz nem elég erősek, hogy én itt és most, ebben a pillanatban felkeljek és minden nyűgöm ellenére menjek edzeni.

Az alak? Ki tudja, engem annyira sosem pörgetett a cél, hogy kockás hasam, fagyiskanál kerekségű fenekem legyen. 
Fontos, persze, hiszen szeretem, hogy izmos a lábam, és imádnám, ha csupakocka lenne a hasam, dolgozom is érte rendesen, de ha hajnalban csörög az ébresztő, hogy menjek futni, hát tuti nem kelek fel csak azért, hogy izmosabb, vékonyabb legyek. 


A közeledő megmérettetések, versenyek már erősebb hatásúak, hiszen kattog a fejünkben mindig a visszaszámlálás: már csak 3 hét a versenyig, már csak 6 nap.... Menni kell, gyakorolni kell, formában kell lenni majd, nyerni akarok.

Viszont a legerősebb, leginkább ösztönökre ható, kogníciótól s minden józan érveléstől mentes motivációs erő szerintem a szexualitás. 
Mi más lenne, alapjáraton e körül forog minden, nem csak az embereknél, lásd a tiszavirágot, pölö. 

Nem a konkrét szexre gondolok, ne ijedezzetek, nem hiszem, hogy azért futnak fel reggel az emberek a Gellérthegyre, hogy lezavarjanak egy laza menetet. A párválasztás, a férfi-női vonzalom az, ami szerintem közel 100%-os eredménnyel garantálja, hogy márpedig te lemész edzeni. 

Amikor ott egy iszonyatosan jópasi/ dögös nő edző... nem véletlenül van tele a terem az óráján. Ha step aerobikot tart az a szexi csaj, hát step aerobikra mennek a pasik is. 
Vagy amikor minden nap kimész futni a szigetre, mert tudod, hogy van rá esély, hogy épp akkor fusson X.Y is, akinek a tekintetétől megremeg a lábad.
Amikor elvégzel egy ejtőernyős tanfolyamot, és elkezdesz 3000 méter magasról ugrálni, mert a fickó is ejtőernyőzik, aki tetszik neked, és így hátha....
Amikor elkezdesz egyre többet járni edzésre, mert gyakorlatilag csak ott futsz össze Vele... Persze nem közeledsz felé, csak edzel, de a legjobb formádat hozod előtte.

Úgy gondolom, úgy látom, ezek mindenkinél működnek, kivétel nélkül. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése