2013. október 2., szerda

24 nap


Október 26-án kungfu vizsga, 5. szintre.

Na, ez az, amire nem gondoltam volna, hogy valaha is eljutok. 5. szinten vannak azok a tanárok, akiktől az utóbbi években tanultam (kivéve persze a kínai mestert).

A következő 24 napban már leginkább csak erre fogok edzeni, az egyéb challengeket hagyom a vizsga utánra.

Az erőnléti feladatokkal sok gondom nem lesz, a pusztakezes formagyakorlat menni fog, a ji ben gongok is. Jiannel (kétélű egyenes kard) kell sokat mozognom, most a szablyát teljesen el is teszem addig, az IMAF VB-n sem indulok vele. Jianre hangolódom, ha fene fenét eszik is. Nem kaszabol, nem tigris - kecsesen suhan, sárkány.

Pár technikai követelmény tűnik neccesnek: ugró rúgások pajzsra. A gyenge bokám miatt ezeket nem nagyon tudom gyakorolni - meglátjuk, mit tudok kihozni magamból.

Akár drukkolni is lehet.

Mai (és a következő egy heti) vizsgára készülős erősítés:

(30 fekvőtámasz + 30 bicska + 3,5 perc mabo) szorozva hárommal. 
Egy hét múlva emelem kicsivel.

***

Ha ma üzenhetnék a sportoló, vagy mondhatni alakot formáló lányoknak, az üzenetem ez lenne: 

Ne felejtsétek el a hátatokat! 
De tényleg ne.
Nem szembetűnő, meg persze előrébb van mindenki listáján a kerek fenék, kockás has, ésatöbbi, de annyi aránytalan lányt látok, hogy az elképesztő.
Gyúrhatsz hasra, de ha a hátad mellette fejletlen, akkor nem lesz szép az összkép. Ráadásul a hátizmok fejlettsége fontos a szép tartáshoz is - ami meg veszettül, nagyon, nagyon sokat jelent. Ég és föld a különbség egy görnyedt, előreeső vállú  és egy egyenes háttal, büszke tartással rendelkező nő között.
Arról meg már nem is beszélek, preventív szempontból milyen fontos a gerinc körüli izmok megerősítése.

A srácok kevésbé szokták elfelejteni a hátizmaik erősítését, és én ezt csak csillogó szemekkel tudom helyeselni. Egy szép, széles, izmos háton ösztönösen megakad a szemünk. Erőt jelképez, sokkal inkább, mint a nagy bicepsz, amit csókolgatni szoktak maguknak a bádibilderek.

Hm, nem találom az eredetit, így steptilt-plecsnis Évihátkép kerül ide. Ez az az állapot, amikor még nem tudok állásból hátramenni hídba, majd vissza állásba. Még.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése