2013. október 6., vasárnap

Mese az erdő kis állatairól



Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Somló köz nevű hely, ami egy igen meredek lépcsőről volt híres. 
Nosza, a tigris körbeszimatolta a helyet, s összerakott rá egy edzéstervet, felfedezve és kihasználva minden adottságot: a lépcsőhöz vezető emelkedőt, a korlátot, a betonpadkát. Így teljes, minden izomcsoportot megdolgoztató mozgolódást tudott ott csinálni, amit megmutatott az erdő többi kis állatkájának is. Nehéz, sok-sok akaraterőt kívánó edzések voltak ezek, azonban a tigris és tán az erdő többi állatkája is tudta: nagyon sokat lehet itt fejlődni.
A tigris nem tervezte, hogy edzést tart ezen a vasárnapon, mert szeretett volna elmenni egy nagyon szép helyre. Azonban sorra keresték meg őt az erdő lakói, s szépen kérték: "Legyen vasárnap mozgolódás!" Mert a bagoly rég nem mozgott, s már nagyon hiányzott neki, a róka csak ezen az egy napon ér rá... és így tovább, az erdő sok kis állatja kérte, s a tigris beleegyezett, s kiírta a nagy fára, hogy vasárnap este mozgolódás lesz a Somló közben. Nem ment hát el kirándulni a nagyon szép helyre.
S eljött a vasárnap délután, este, s a tigrisnek sorra, egymás után üzentek az erdő kis lakói, hogy jajj, mégsem mennek ma edzeni. 
A tigris kötelességtudó volt, s azért elsétált a lépcsőhöz, majd a farkassal, az egyetlen állatkával, aki tartotta magát az elhatározásához, elmentek cidert inni és pisztáciát enni. Utána, a cidertől kicsit csillogó szemekkel elment falat mászni a fekete jaguárral.

S mivel ez, hogy sok unszoló kérés ellenére a tigris feleslegesen mondta le más terveit, immáron harmadszorra történt meg, az erdő többi kis lakójára gondolva, így szólt: Lófütyit a ti popsitokba. (A Ló ezt hallva boldogan felnyerített).  Ez volt az utolsó  meghirdetett vasárnapi edzés a Somló közben, majd mozgolódunk, ha összekapjátok magatokat. 

Mert a tigris türelmes és jószívű állat, de van, amivel nagyon nem szereti, ha játszanak: az idejével.

S így lett vége a csoportos vasárnapi edzéseknek a Somló közben, itt a vége, fuss el véle, üveghegyen is túlra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése