2014. július 27., vasárnap

Csobbanás


A hétvégi mozgolódás kimerült abban, hogy a horvátországi Krk szigeten sétáltunk, a tengerben úsztunk, gumimatracon kapálóztunk, hegyet másztunk.

Ilyen is kell.

(By the way, ha aktívak vagytok a strandon, és nem csak kifekszetek egész napra, hanem tényleg úsztok, ugráltok, pancsoltok, felfedezitek a környéket, akkor konkrétan felér egy edzéssel egy-egy ilyen nap. Amit ismét megfogadtam: biztos, hogy fogok szervezni edzőtábort tengerpartra. Homokban futás, vízben edzés - ezek veszett jó dolgok.
Na meg azt is elhatároztam ismét, hogy megtanulok rendesen úszni, és heti 1x el is járok majd. Mármint úszni. Nem mondom, most is leúszok x métert, ha kell, ha cápa úszik utánam, akkor meg x+1 is összejön, de nem szabályos a technikám, csak kiemelt fejjel megy a mellúszás,és így egyrészt nem is egészséges, másrészt fárasztó. Gyerekként apám mutatta meg az alapokat, a hátúszást meg 2 szóban magyarázta el anno a gyógytornász, hát így alakult ki ez a hiányos helyzet.
Alapjáraton nem zavarna, vízbe nem fulladok, elúszok A-pontból a Bébe, még ha messze is van, de mivel mindig tapasztalom, hogy milyen frankó lehetőségek lennének ebben - állóképesség növelése, izmok megdolgoztatása az ízületek kímélésével - mindenképp szeretném megtanulni a mell -és a gyorsúszás helyes technikáját. )

Amúgy meg mindig mondom, hogy ne a külső, ne az alakotok miatt sportoljatok, hanem a mozgás öröme miatt, illetve hogy súlyfelesleggel is bátran menjetek strandolni, azonban mindenkinek érdemes lenne egyszer megélni azt, hogy sétálsz a strandon bikiniben, és nemcsak hogy nem kell takargatnod magad, hanem tudod is, na meg látod is a visszajelzésekből, tekintetekből, hogy neked van ott a legjobb alakod.

Elég jó érzés, higgyétek el.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése